He aha ka leka hoʻolaha a no ke aha he mea nui?
ʻO ka leka hoʻolaha he ʻano kamaʻilio i hoʻouna ʻia i nā mea kūʻai aku e hōʻike ana i nā huahana hou, nā hōʻemi, nā hanana kūikawā, a i ʻole nā hoʻolaha ʻē aʻe. ʻAʻole ʻo ia he leka kūʻai wale nō, akā E kūʻai i ka papa helu kelepona he manawa kūpono nō hoʻi e hoʻoikaika i ka pilina ma waena o kāu ʻoihana a me nā mea kūʻai. Ma o ka hoʻohana ʻana i nā leka hoʻolaha, hiki iā ʻoe ke hoʻonui i ka ʻike o kāu brand, hoʻolaha i nā kūʻai, a mālama i nā mea kūʻai kahiko. ʻO ka pahuhopu nui ka hoʻoulu ʻana i ka hoihoi a hoʻokuke i nā mea kūʻai e hana i kekahi mea—e kipa i kāu pūnaewele, e kūʻai, a i ʻole e hoʻopaʻa inoa.
Nā ʻāpana koʻikoʻi o kahi leka hoʻolaha
Pono i kahi leka hoʻolaha maikaʻi nā ʻāpana koʻikoʻi ʻehā:
Ke poʻomanaʻo hoihoi: ʻO kēia ka mea mua a ka mea kūʻai e ʻike ai. Pono e pōkole, akaka, a hoʻoulu i ka hoihoi e wehe i ka leka.
Ke kino o ka leka: Ma ʻaneʻi ʻoe e wehewehe ai i ka hoʻolaha. Pono ka ʻōlelo e maʻalahi a pololei, e hōʻike ana i nā pono no ka mea kūʻai.
Ke kāhea ʻana i ka hana (call to action): He ʻōlelo pōkole a ikaika e haʻi ana i ka mea kūʻai e hana i kekahi mea. E laʻa, "E kūʻai i kēia manawa!", "Kaomi ma ʻaneʻi no nā kikoʻī hou aʻe", a i ʻole "E hoʻopaʻa inoa i kēia lā!".
Ka ʻike pili: Pono e hoʻokomo ʻia ka inoa o ka hui, ka pūnaewele, a me ka ʻike pili ʻē aʻe. Hiki ke hoʻokomo pū i ke koho e haʻalele (unsubscribe) i ka papa inoa leka uila.
Pehea e kākau ai i ke poʻomanaʻo hoihoi
ʻO ke poʻomanaʻo ka mea nui loa. Inā ʻaʻole hoihoi ke poʻomanaʻo, ʻaʻole paha e wehe ʻia ka leka. Eia kekahi mau manaʻo no ke poʻomanaʻo:
Hoʻokumu i ka wikiwiki: "Ua kokoke pau ka hoʻolaha! Mai hoʻopaneʻe!"
Hāʻawi i ka pōmaikaʻi: "E loaʻa i 50% hōʻemi ma kāu kūʻai aʻe!"
Hoʻohana i ka ʻōlelo nīnau: "Makemake ʻoe i nā lole hou? E nānā i kēia!"
He mea maikaʻi nō hoʻi ka hoʻohana ʻana i nā emoji e hoʻokalakala i ke poʻomanaʻo. E hoʻāʻo e pōkole a pili i ka leka.
ʻO ke kāhea ʻana i ka hana
He mea koʻikoʻi ke kāhea ʻana i ka hana (call to action, CTA) no ka mea ʻo ia ka ʻōlelo e alakaʻi ai i nā mea kūʻai e hana. Pono ke CTA e maopopo a maʻalahi. E laʻa, ma kahi o ka ʻōlelo "Kaomi ma ʻaneʻi," hiki iā ʻoe ke ʻōlelo "E kūʻai i kāu kūʻai aʻe," a i ʻole "E koho i kāu nui." He ʻōlelo pōkole a ikaika e hoʻohuli i ka poʻe e pane mai. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā pihi i mea e maʻalahi ai ke kaomi ʻana.

E hoʻopilikino i kāu leka
ʻO ka hoʻopilikino ʻana i nā leka he ala maikaʻi loa ia e hoʻonui ai i ka hopena. Hiki iā ʻoe ke hoʻokomo i ka inoa o ka mea kūʻai ma ke poʻomanaʻo a i ʻole ka hoʻomaka ʻana o ka leka. E laʻa, "Aloha, [Inoa]! He makana kūikawā kā mākou nau." Ma waho aʻe o ka inoa, hiki iā ʻoe ke hoʻopilikino i nā hoʻolaha ma muli o nā mea a ka mea kūʻai i kūʻai ai ma mua. Hele kēia ma mua o ka haʻi ʻana i nā huahana i kūpono i nā makemake o kēlā me kēia.
E nānā mau i nā hopena
Ma hope o ka hoʻouna ʻana i kāu leka hoʻolaha, he mea nui ka nānā ʻana i nā hopena. E nānā i ka nui o nā leka i wehe ʻia (open rate) a me ka nui o ka poʻe i kaomi i ka CTA (click-through rate). Ma ka nānā ʻana i kēia mau ʻikepili, hiki iā ʻoe ke aʻo i nā mea e hana a me nā mea e pono ai ke hoʻomaikaʻi. Hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo i nā hoʻololi like ʻole (A/B testing) ma ka hoʻouna ʻana i ʻelua mau ʻano leka like ʻole i nā pūʻulu liʻiliʻi o nā mea kūʻai e ʻike i ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi. Ma ka hana ʻana pēlā, hiki iā ʻoe ke hoʻonui mau i ka maikaʻi o kāu mau leka hoʻolaha.